beats by dre cheap

OMAR SULEIMAN

"Prije 2 sedmice jedan moj stari prijatelj koji je napustio islam godinama ranije, me nazvao i istog trenutka počeo iznositi uvrede na račun islama i muslimana. Razmišljao sam o tome da mu spustim slušalicu zbog njegove nepristojnosti, ali onda sam pomislio 'Nemoguće da me zove samo zbog ovoga...'. Shvatio sam da mu je pomoć prijeko potrebna.

Kada sam počeo govoriti, bio je šokiran jer se nisam derao na njega niti mu pokazao na bilo koji način da sam uvrijeđen. Umjesto toga, pričali smo o problemu koji je prvobitno bio uzrokom njegovog napuštanja vjere, a radilo se o porodičnom problemu, i nisam čak ni spomenuo islam.

Hvala Allahu, poslao mi je email u kome je napisao kako je ponovo musliman, i danas je po prvi put u 2 godine klanjao džumu.

Moje srce je ispunjeno radošću zbog ovog brata. Ali, razlog zbog kojeg sam ovo napisao je da savjetujem one ljude koji poznaju druge ljude koji su napustili islam ili razmišljaju o tome: umjesto da ih odbacujete i vrijeđate, saznajte zašto su zapravo napustili vjeru.
Skoro nikada se ne radi o vjeri nego uglavnom o nekome ko je tvrdio da je vjernik, a povrijedio ih je.

Da nas Allah sve uputi, podari nam jasnoću i samilost. Amin."

*I Love Islam*
http://iloveislam.blogger.ba
31/01/2014 23:59