beats by dre cheap

***

"Moja kćerka je imala 12 godina, a obavljanje namaza za nju je predstavljalo težak teret. Onda sam joj jednog dana rekla da klanja, a sa strane sam je posmatrala. Uzela je serdžadu i samo je bacila na pod. Poslije sam je upitala da li je klanjala, odgovorila je da jeste. Slagala je. Vjerujte mi, bez ikakvih emocija, ošamarila sam je po licu! Znam da sam pogriješila, ali takva situacija mi je stvarala problem, nisam znala šta da radim, počela sam plakati i molila Allaha da mi oprosti, ni šamar, ni razgovor, ni podsjetnici nisu pomagali da moja kćerka počne obavljati namaz.

Jednog dana prijateljica mi je ispričala jednu priču. Ona je nekoć otišla u posjetu kod svoje drugarice, koja i nije bila toliko religiozna osoba, ali kada je zaučio ezan, poziv na namaz, njena djeca su potrčala da klanjaju, bez ikakvih podsjećanja ili galame. Upitala ju je kako je postigla to da djeca sama bez da ih podsjeti i sa radošću idu klanjati, a ona je odgovorila: "Nemam ništa posebno da ti kažem, osim da sam čak i prije nego sam se udala učila i do dan danas učim jednu dovu."

Nakon što me je posavjetovala i ja sam počela da učim tu dovu svakog dana na sedždi i u mojim dovama kad god sam mogla. Moje sestre i braćo, od kad sam počela da učim tu dovu moja kćerka je sada prva na namazu, bez ikakvih podsjetnika ili prisiljavanja.

Ona ustaje na sabah namaz bez budilnika, a i njena braća su sada redovni na namazu. Znam da sada željno želite znati koja je to dova. Dova je u suri Ibrahim (14. sura), 40. ajet.

A dova glasi: "GOSPODARU MOJ, DAJ DA JA I OD POTOMAKA MOJIH OBAVLJAMO MOLITVU; GOSPODARU NAŠ, TI USLIŠI MOLBU MOJU!"

"Rabbi dže'alni mukimessalati we min zurrijjetii rabbena we tekabbel du'ai.""

Počnimo od danas...

*I Love Islam*
http://iloveislam.blogger.ba
24/01/2014 12:38