*I Love Islam*

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

18.04.2014.

Omer, r.a., i svijeća

Jedne noći, Omer, radijallahu anhu, halifa, sjedio je u svojoj "kancelariji" i radio državne poslove. Dolaze dvojica ljudi, sjedaju i pitaju da li mogu razgovarati. Omer, radijallahu anhu, ih upita: "Da li nešto vezano za državu ili privatno?", na što ova dvojica odgovoriše da je privatno.
U tom momentu, Omer, radijallahu anhu, ugasi svijeću koja je gorila i upali svijeću koja je stojala do nje. Jedan od ove dvojice upita: "Zašto ugasi jednu, a upali drugu svijeću?", na što Omer, radijallahu anhu, odgovori: "Svijeća koja je gorila je bila kupljena od državnih para i služi za državne poslove, ova koja sad gori je moja privatna koju sam donio za privatne stvari."

Gospodaru naš, učini da se ugledamo na Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, i prve generacije, pomozi nam da ih slijedimo u dobru. Amin.

*I Love Islam*
<< 04/2014 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

MOJI LINKOVI

*Sudbina*
Nikada ne smijemo zaboraviti, da sve što nas zadesi nije nas moglo zaobići, a ono što nas je zaobišlo nije nas moglo snaći, jer ima Onaj koji to određuje i propisuje, samo trebamo naučiti čitati znakove i poruke koje nam Milostivi šalje, jer On kaže: "Reci: Dogodiće nam se samo ono što nam Allah odredi, On je Gospodar naš.I neka se vjernici samo u Allaha pouzdaju!“(Kur'an, Et-Tewba;51) Rekao je Allahov poslanik, Muhammed, saws,: “Trudite se koliko hoćete, samo znajte da će svako prokrčiti put do tamo gdje mu je suđeno."(hadis biljezi Muslim)

*Čudna je stvar vjernika*
Allahov poslanik Muhammed, s.a.w.s., veli: „Čudna je stvar vjernika, sve što ga zadesi, dobro mu je, a nije tako ni s kime osim sa vjernikom; ako ga zadesi nešto lijepo i ugodno, zahvali se i bude mu dobro, a ako ga zadesi nešto ružno i neugodno, strpi se, i opet mu bude dobro.“ (Muslim)

*InshAllah*
Gdje si, gdje si ti.... bez imalo najave promjenio si moj život, i donio mi mir za koji nisam prije znala....Ti si dova moga srca i ja trebam tebe da bi bila sretna, jer što mi te Allah poslao čini me sretnom...Ne želim da vrijeme dođe i razdovoji nas , život nas odnosi na puno puteva...ja moram znati da ću ja biti tvoja suđena jednog dana Inshallah.....

MOJI FAVORITI

BROJAC POSJETA
145417

Powered by Blogger.ba