*I Love Islam*

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

31.01.2014.

OMAR SULEIMAN

"Prije 2 sedmice jedan moj stari prijatelj koji je napustio islam godinama ranije, me nazvao i istog trenutka počeo iznositi uvrede na račun islama i muslimana. Razmišljao sam o tome da mu spustim slušalicu zbog njegove nepristojnosti, ali onda sam pomislio 'Nemoguće da me zove samo zbog ovoga...'. Shvatio sam da mu je pomoć prijeko potrebna.

Kada sam počeo govoriti, bio je šokiran jer se nisam derao na njega niti mu pokazao na bilo koji način da sam uvrijeđen. Umjesto toga, pričali smo o problemu koji je prvobitno bio uzrokom njegovog napuštanja vjere, a radilo se o porodičnom problemu, i nisam čak ni spomenuo islam.

Hvala Allahu, poslao mi je email u kome je napisao kako je ponovo musliman, i danas je po prvi put u 2 godine klanjao džumu.

Moje srce je ispunjeno radošću zbog ovog brata. Ali, razlog zbog kojeg sam ovo napisao je da savjetujem one ljude koji poznaju druge ljude koji su napustili islam ili razmišljaju o tome: umjesto da ih odbacujete i vrijeđate, saznajte zašto su zapravo napustili vjeru.
Skoro nikada se ne radi o vjeri nego uglavnom o nekome ko je tvrdio da je vjernik, a povrijedio ih je.

Da nas Allah sve uputi, podari nam jasnoću i samilost. Amin."

*I Love Islam*
<< 01/2014 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

MOJI LINKOVI

*Sudbina*
Nikada ne smijemo zaboraviti, da sve što nas zadesi nije nas moglo zaobići, a ono što nas je zaobišlo nije nas moglo snaći, jer ima Onaj koji to određuje i propisuje, samo trebamo naučiti čitati znakove i poruke koje nam Milostivi šalje, jer On kaže: "Reci: Dogodiće nam se samo ono što nam Allah odredi, On je Gospodar naš.I neka se vjernici samo u Allaha pouzdaju!“(Kur'an, Et-Tewba;51) Rekao je Allahov poslanik, Muhammed, saws,: “Trudite se koliko hoćete, samo znajte da će svako prokrčiti put do tamo gdje mu je suđeno."(hadis biljezi Muslim)

*Čudna je stvar vjernika*
Allahov poslanik Muhammed, s.a.w.s., veli: „Čudna je stvar vjernika, sve što ga zadesi, dobro mu je, a nije tako ni s kime osim sa vjernikom; ako ga zadesi nešto lijepo i ugodno, zahvali se i bude mu dobro, a ako ga zadesi nešto ružno i neugodno, strpi se, i opet mu bude dobro.“ (Muslim)

*InshAllah*
Gdje si, gdje si ti.... bez imalo najave promjenio si moj život, i donio mi mir za koji nisam prije znala....Ti si dova moga srca i ja trebam tebe da bi bila sretna, jer što mi te Allah poslao čini me sretnom...Ne želim da vrijeme dođe i razdovoji nas , život nas odnosi na puno puteva...ja moram znati da ću ja biti tvoja suđena jednog dana Inshallah.....

MOJI FAVORITI

BROJAC POSJETA
145417

Powered by Blogger.ba